Få bostadsrättsföreningar arbetar med hållbarhet

Få bostadsrättsföreningar arbetar med hållbarhet

Var tredje bostadsrättsägare tycker inte att deras förening arbetar tillräckligt mycket med hållbarhetsfrågor. Och var femte anser att böter är ett rimligt straff för bostadsrättsföreningar som inte arbetar tillräckligt aktivt för miljön. Det visar en undersökning från Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC.

Framför allt unga och kvinnor anser att frågan är viktig.

– Det faktum att en av fem bostadsrättsägare faktiskt tycker att det bör införas ett miljökrav där bostadsrättsföreningar kan bötfällas tyder på att man inser att alla måste dra sitt strå till stacken. Det här är verkligen ämnen som engagerar, vilket bör ses som en möjlighet, säger Nina Wahlberg, Affärsområdeschef Teknisk Förvaltning på SBC i en kommentar.

Hon understryker att fördelarna med investeringar i hållbarhet är många, bland annat att det tenderar att locka fler till styrelsearbetet, att utgifterna för vatten, värme och el kan minska, och att det minskade kostnaderna leder till lägre koldioxidutsläpp och kan i sin tur öka fastighetens värde i framtiden.

Om författaren

Jakob Stenberg

Jakob är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar