Foto: Colourbox

Fler tror på stigande bostadspriser

Bostadspriserna kommer att gå upp under året. Det tror åtminstone 48 procent av hushållen, enligt SEB:s boprisindikator.

Därmed stiger boprisindikatorn något under mars.

– Det är en utveckling som ännu inte riktigt återspeglas i faktiska priser men som bör ses som en positiv signal för aktiviteten på bostadsmarknaden inför våren, säger SEB:s privatekonom Américo Fernández i ett pressmeddelande.

Samtidigt visar Swedbanks senaste boindex att hushållen lägger allt mer av sina inkomster på boendeutgifter.

– Föregående kvartal steg boindex och en strimma hopp om att bostadsmarknaden började få bottenkänning spred sig. Siffrorna för kvartal fyra ska inte övertolkas men det är klart att det inte är positivt när boindex sjunker, säger Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom i ett pressmeddelande.