Länen där man gärna stannar hemma på semestern

Nästan två av tre stockholmarna vill gärna resa iväg under ledigheten, medan blekingeborna gärna stannar hemma på semestern. Det visar en Novusundersökning gjord på uppdrag av Landshypotek Bank. I Stockholm, Göteborg och Malmö vill färre än hälften, 42 procent, stanna hemma när semestern är här.

Men inte bara Blekingeborna gillar sina hem även under sommartid, samma sak gäller för Västernorrland, Halland, Värmland och Västerbotten. Varför, kan man undra? Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef med ansvar för bolån och sparande på Landshypotek Bank, tror att det beror på att fler utanför storstäderna har valt sitt boende med hjärtat och för att det ska vara ett hem att trivas i.

Trivs man i hemmet blir det en naturlig del av rekreationen, platsen där man umgås med vänner, utövar sina intressen och därmed också given för semesterplanerna. Det är noterbart att det är stora skillnader mellan storstäderna och övriga landet, säger hon i ett pressmeddelande.

Inte bara var man bor spelar roll, utan även hur. Bostadsrättsägare är mer sugna på att lämna hemmet under ledigheten än villaägare.