Foto: Colourbox

Allt fler tror på stigande bostadspriser

47 procent av de svenska hushållen tror att värdet på den egna bostaden kommer att stiga under det kommande året. Det visar en ny undersökning som Kantar/Sifo gjort på uppdrag för SBAB. Bara 7 procent tror att priserna kommer att gå ned.

– En trolig förklaring till det är att Riksbanken sedan dess justerat ned utsikterna för kommande höjningar av reporäntan, säger
SBAB:s chefsekonom Robert Boije i en kommentar.

Samtidigt varnar många bedömare och politiker för konsekvenserna av det senaste amorteringskravets konsekvenser. Kravet har bidragit till att bostadsbyggandet fallit och försvårat för människor att köpa en bostad, skriver de moderata Stockholmspolitikerna Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd, och Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd, i en debattartikel i SvD.

Det senaste amorteringskravet har bidragit till att bostadsbyggandet fallit och försvårat för människor att köpa en bostad. Det skriver de moderata Stockholmspolitikerna Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd, och Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd, i en debattartikel i SvD.

Utred omgående effekterna av amorteringskravet, lyder deras uppmaning.

Foto: Colourbox