Så blir du av med oönskad lukt i bostaden

De flesta har nog varit med om det – en dag känner du en lukt i din bostad, en lukt som inte fanns där när du gick hemifrån. Enligt Anticimex har många lukter med fukt att göra. Anledningen till att fukten har uppkommit kan vara flera. Om lukten inte beror på något allvarligt – vad kan man göra åt saken?

– Vissa förordar antiluktsprejer eller ättika som suger åt sig lukten. Men det här är inte särskilt effektivt, ta istället reda på var lukten kommer ifrån. Har det med fukt att göra kan det vara aktuellt att använda sig av en avfuktare för att skapa ett torrare klimat. I vissa krypgrunder är lukten så stark från träet att det behöver bytas ut. Ventilation kan lösa vissa fuktproblem och åtgärda stillastående luft i bostaden. Våra tekniker träffar ofta rätt med sin näsa, men ibland krävs det en grundlig undersökning av inomhusmiljön, säger Anticimex husexpert Mikael Aderskog, i en kommentar.