Färre klarar boendet vid plötsliga förändringar

Att månadsinkomsterna rullar in varje månad blir allt viktigare för svenska hushåll och allt färre har råd med snabbt förändrade förutsättningar.
Mer än var tredje tror att hen inte kan bo kvar i sin bostad om partnern hastigt går bort.

Anledningarna stavas bland annat högre belåning och dyra levnadskostnader, enligt en undersökning av försäkringsbolaget If. Knappt var 16 procent uppger att de har privat livförsäkring eller efterlevandeskydd på banklånen (14 procent).

–Döden är förstås ingenting man vill tänka på. Men man kan alltid fråga sig: skulle min familj klara sig utan min inkomst? Skulle jag klara alla våra månatliga omkostnader på egen hand? Även om vi alla har vårt eget sätt att hantera den här typen av händelser är vår erfarenhet är att de efterlevande oftast önskar bo kvar i bostaden för att inte behöva ryckas upp från trygghet och vänner i en svår tid, säger Jaan Köll, ansvarig för personförsäkringar på If, i en kommentar.