Så håller ni mössen borta

När kylan kommer vill även mössen vara inomhus. Men med några enkla knep kan ni hålla dem borta. 

Det räcker med ett ytterst litet hål för att de ska ta sig in i våra hem. Men det går att hålla dem borta, betonar Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex.

– Gör omgivningen runt huset mindre attraktiv genom att ta bort buskar, högt gräs och bråte intill fasaden så att de inte har någonstans att gömma sig. Täta också eventuella hål och förse möjliga ingångshål med nät, säger han, i ett pressmeddelande.

Möss letar sig ofta in via rördragningar, framför allt i köket, betonar han.

– Se till att rörgenomföringar under exempelvis diskbänk är tätade. De tar sig inte sällan upp via avlopp från diskbänken, så kontrollera från tillpassningen och upp. Har en mus kommit så långt är det en enkel match för den att gnaga sig ut och härja fritt, säger han.