Nyfikna grannar tittar ofta in på visningen

Drygt hälften av svenskarna följer prisutvecklingen i sitt eget område, visar en ny undersökning. Många har även varit på visning hos grannen, men skälet till det är oftast ren och skär nyfikenhet eller för att få inredningsinspiration.

Intresset för bostadsmarknaden och prisutvecklingen i sitt eget område är stor bland svenskarna, visar en ny undersökning av Svensk Fastighetsförmedling, där drygt 1 000 personer har intervjuats. 61 procent av de tillfrågade följer prisutvecklingen i sitt eget område, och var tionde uppger att de noga följer prisutvecklingen.

Många har också varit på visning hos grannen. Men endast var femte var verkligen intresserad av att köpa bostaden, visar undersökningen. 38 procent går på grannens visning av ren och skär nyfikenhet, och omkring 20 procent för att få inredningsinspiration.