Välkomna till Egrannar: Brf Stocken

Brf Stocken i Karlstad började använda Egrannar i våras. Sedan dess har de skapat en sida som tagits emot väl av föreningens medlemmar. Särskilt uppskattad är anslagstavlan.

Föreningen har delat upp ansvaret för hemsidan mellan tre nyckelpersoner: Lilian Byström, ordförande, som tillsammans med Bengt Byström, sekreterare, och Carina Nordh, vicevärd, byggt upp sidan och ansvarar för olika funktioner.

Ni började använda Egrannar relativt nyligen. Hur kom det sig att ni valde att satsa på Egrannar? 

– Vår förra sida var svår att redigera, samt att Bengt Byström, sekreterare i vår förening, hade sett Egrannar och provat tjänsten tidigare. Vi fick även väldigt snabb och bra respons från Egrannar när vi undrade över något under arbetet med att lägga upp hemsidan. Dessutom är det ett plus att den är kostnadsfri, säger Lilian Byström.

Carina Nordh instämmer och fortsätter:

 Jag tycker att sidan fungerar bra eftersom det är enkelt att göra informationsutskick till föreningens medlemmar via anslagstavlan. Sedan är det bra att det går att kommentera på anslagstavlorna.

Vilket gensvar har ni fått bland era medlemmar?

– Det gensvar som vi märkt av hittills är positivt. Särskilt möjligheten att man kan kommentera direkt på inlägg på anslagstavlan har tagits emot väl.

– Främst har jag som vicevärd svarat på inläggen. I dagsläget använder vi bara en anslagstavla som heter ”Vicevärden informerar”. Vi har dock planer på att starta ännu en anslagstavla för medlemmarna, eller ett par stycken, för att på så sätt få igång användandet av sidan ytterligare, säger Carina Nordh.

Vilken funktion är populärast bland era medlemmar?

– Svårt att säga i dagsläget på grund av relativt liten aktivitet hittills, förutom att vi fått flera kommentarer på inlägg på anslagstavlan. Vi har dock inte pushat för nya hemsidan ännu på grund av sommaren och eftersom att den gamla hemsidan finns kvar. Men vi räknar med att kunna lyfta Egrannar till våra medlemmar allteftersom vi blir säkrare själva.

Vilka tips har ni till nya användare på Egrannar för att skapa en snygg sida? 

– Strukturen är så pass bra i grunden på Egrannar att det inte behövs göras några egna tillägg. Men som i alla andra sammanhang så är bra bilder alltid avgörande för första intrycket, konstaterar Bengt Byström och får medhåll av både Carina Nordh och Lilian Byström.