Vilka trender gäller i höst?

Sommaren drar sina sista andetag, hösten gör sig redo för att ta över. Men deppa inte, kyligare väder ge tid åt en uppfräschning av bostaden. Så, vilka trender gäller för hösten?

Sajten My Home menar att hösten 2015 kommer att präglas av dämpade kulörer, gråa och gröna toner i kombination med mer neutrala färger som svart, vitt, grått och beigt. Även naturen kommer att vara en stark trend, vilket tar sig uttryck i fyra variationer:

  • Hav. Färgerna utgår från havets kulörer, med en mix mellan kalla och mörka färger, gärna med inslag av orange och varma metaller.
  • Jord. Denna trend betonar brända toner i rött, orange och gult, med både mörka och smutsiga inslag.
  • Skog. Här dominerar neutrala kulörer som grått, svart, beige och brunt tillsammans med varma gulgröna toner. För en varmare känsla kan brända toner med fördel adderas.
  • Himmel. Drömsk rosa till himmelsblått eller ljusgrönt ingår i denna variation. Gärna i kombination med trä, marmor och mässing.

Sommarens slut innebär en stadig ström av trendrapporter. Även Skanska tipsar om höstens trender och mycket stämmer väl överens med den naturtrend som lyftes fram ovan.

Men Skanska menar också att vi har gått allt mer ifrån att möblera med teven i centrum och mer mot att uppmuntra till umgänge. Som ett led i det uppmanas att låta ens hobby ta plats i hemmet, vara kreativ i barnrummet samt att blanda material (gammalt och nytt, svenskt och från hela världen).

Läs mer:
http://myhome.aftonbladet.se/stories/guider/hostens-fargtrender-2015-tillbaka-till-naturen.html
http://bostad.skanska.se/Inspiration/Inred-ditt-nya-hem/7-skona-inredningstrender-hosten-2015/