Räntekoll – jämför dina boräntor med dina grannar

Den nya funktionen Räntekoll låter dig jämföra villkoren för dina bolån med de som dina grannar har. Knappa in basfakta om dina lån så får du se de högsta och lägsta räntorna samt medianräntorna dina grannar matat in i er Brf, i ert län och i Sverige i stort, för de olika bindningstiderna. Man kan dessutom se vilken bank som använts för de högsta och lägsta lånen. Det kan vara väldigt användbart när man ska prata med sin bank och att sätta om lånen.

Så här gör du: Logga in i er hemsida på Egrannar. Gå till menyvalet Mina sidor->Räntekoll. Där kan du klicka på en knapp för att lägga in dina lån. På den sidan visas också statistiken.

Räntekollen finns även för Brf:er och när styrelsen anger uppgifterna för föreningens lån så kan de sedan jämföra sina villkor med de villkor andra föreningar i länet och i Sverige har fått. Genom att ha koll på vilka räntor som är rimliga och möjliga att få kan en förening spara stora pengar, särskilt om föreningen har stora lån.

Så här gör du om du är webmaster eller är med i styrelsen: Logga in i er hemsida på Egrannar. Gå till menyvalet Admin->Brf Räntekoll. Där kan du klicka på en knapp för att lägga in era lån. På den sidan visas också statistiken.

Kom ihåg att den här statistiken är ett levande dokument så titta in ofta.