Elaka mäklaren: Sabotage på visningen

Det är inte alla som gillar de höga priserna på lägenhetsmarknaden. Vissa spekulanter drar sig inte för att ta till extrema metoder för att försöka sabotera visningarna. Syftet är att skrämma bort andra spekulanter så att priset ska bli lägre.

Det finns subtila sätt att sabotera visningar men vissa tar till extrema metoder och förra året drabbade det en kollega.

Min kollega skulle sälja en fin liten lägenhet på en trappa med balkong på Lundagatan på Södermalm i Stockholm. Ett extra plus för lägenheten var att den hade sjöglimt över Söder Mälarstrand från ett av fönstren i lägenheten. Det var en fin dag och folk strömmade till visningen.

-Ursäkta, det står i prospektet att det är sjöglimt men jag hittar inte den, säger en av spekulanterna.

När min kollega ska peka ut den så har någon parkerat en stor skåpbil från Statoil precis i vägen för sjöglimten.

Ögonblicket efter hörs flera illvrål från den öppna balkongdörren. När min kollega tittar ut tillsammans med övriga 20 spekulanterna på visningen så har det dykt upp ett litet gäng med fyra besynnerliga och extremt högljudda personer som dricker öl och slänger skräp på den lilla gräsmattan nedanför balkongen. ”Aklisarna” levde rövare utanför lägenheten under hela visningen.

En av grannarna beskrev det som att ”de satt och gapade och skrek som stuckna grisar”.
Det hela var för mycket för att vara sannolikt. Alkisar är inte så där pigga och högljudda en vanlig söndagseftermiddag inne i ett bostadsområde.

Min kollega försökte förklara för samtliga besökare på visningen att det förmodligen inte var på riktigt utan att någon troligtvis försökte sabotera visningen med skåpbilen som dolde utsikten och dessa ”alkisar” som levde rövare.

Polisen kom strax efter att visningen var klar, men då hade ”alkisarna” städat upp efter sig och försvunnit.

Hur det gick? Jo, ganska bra. De flesta spekulanter höll med om att det var i extremaste laget budgivningen flöt på bra. Polisen kunde inte göra något och ”alkisarna” hördes inte av något mer i det området.

 

 

Foto: Magnus (https://www.flickr.com/photos/kalasmannen/)