Så satte hon stopp för oljudsmarodör

Vår Egranne, Caroline Silverudd Lundbom, ordförande för brf Mallen 9 i Stockholm, berättar om hur en diskussion på föreningens anslagstavla på Egrannar löste ett riktigt störande problem.

Vad var det som hände?
– Vi hade ett problem i föreningen för ett tag sedan. Det hördes ett starkt bankande ljud väldigt tidigt på morgonen och väldigt sent på kvällen. Då ställdes frågan på var anslagstavla på Egrannar, Granslagstavlan, om någon hade koll på vart ljudet kom ifrån.

Frågan väckte liv i en diskussion på hemsidan. Resultatet blev en lång tråd med olika spekulationer, men ingen kunde riktigt säga vart ljudet kom ifrån. Till slut fick en granne nog och klev upp ur sängen en natt för att reda ut vart bankandet kom ifrån, en gång för alla.

– Det visade sig komma från en restaurang som vi har här i huset där de lagade mat väldigt tidigt och väldigt sent. Då fick jag som ordförande gå och prata lite allvar med restaurangen att den bankande aktiviteten fick hållas inom ramen för tider när folk inte ligger och sover.

– Det är klart att det är lite fånigt, men vi fick igång en diskussion på hemsidan och kunde lösa problemet.

Hur tycker du annars att Egrannar fungerar för er?
– Att börja använda Egrannar var bland det bästa vi har gjort. Det är betydligt mycket smidigare och vi har flera stora projekt på gång i föreningen som kräver att vi informerar om vad som händer.

Vilken funktion är populärast bland era medlemmar?
– Vi har ju Granslagstavlan. Utöver exemplet med oljudet kan man lägga ut saker till försäljning eller föra andra diskussioner. Sen är har vi ju en anslagstavla där vi från styrelsen informerar och den är populär.

– Vi har en del öppna delar på hemsidan också. Vad jag har förstått från mäklare som ska sälja objekt hittar man 99 procent av informationen som behövs på hemsidan. Även spekulanter är inne och tittar. Det minimerar antalet frågor som kommer till mig som ordförande.

Har du några tips för att göra en snygg hemsida?
– Vi försöker att lägga upp bilder. När vi har städdagar brukar vi till exempel be en fotograf som bor i huset att fota som vi sedan kan lägga upp. Det är roligt att kunna byta ut och lägga upp nya bilder efter som.