Uppsalaföreningen som satsar på Egrannar

 

Vår Egranne, Göran Häägg, är sedan i höstas ny på Egrannar. Här ger han sin bild av varför föreningen satsar på en hemsida och på vilket sätt han tror att den kommer att underlätta styrelsens arbete.

Bostadsrättsföreningen Helge i Uppsala har 72 lägenheter fördelade på fyra hus. Göran Häägg är ansvarig för föreningens webb. För en tid sedan fick han upp ögonen för Egrannar och valde att satsa.

Varför valde ni Egrannar till er förening?

– Jag fick faktiskt tips om Egrannar av min dotter som bor i en brf i Stockholm och som har infört Egrannar i sin förening. Vi valde Egrannar eftersom att det är ett färdigt koncept som gör det enkelt att komma igång. Egrannar känns som en plattform som är lätt att använda och som skulle kunna täcka våra behov.

– Sen var det inte helt oväsentligt att det var gratis också. I en bostadsrättsförening är man alltid försiktig med kostnader.

Ni ska snart lansera er nya sida, hur kommer det att gå till?

– Vi kommer att informera alla våra medlemmar om hemsidan under nästa föreningsstämma. Vi kommer också att dela ut informationsblad om hur medlemmarna ska göra för att registrera sig. Jag kommer antagligen att skicka ut en bild över hur registreringssidan ser ut.

På vilket sätt tror du att Egrannar kan underlätta ert arbete i föreningen?

– Jag tror att kommunikationen mellan föreningens medlemmar helt klart kan underlättas.

– Om vi får in alla på sajten så kommer det att bli lätt att informera om saker via anslagstavlan. Vi i styrelsen kan nöja oss med att skicka ut informationen där, eftersom att den även går ut med e-post. Och e-post är något som de flesta kollar ofta. Även de som är lite äldre i vår förening är ute på Internet och kollar sin mail regelbundet.