Elaka mäklaren: Vad är det som rör sig under täcket?

Det viktigaste är att visningen går som på räls. Inga missljud, konstiga lukter eller märkliga incidenter. Just missljud, konstig lukt och märklig incident drabbade min kollega Anna i slutet av oktober.

Anna hade två visningar i samma hus samtidigt. Normalt försöker man undvika det förstås, men den ena var en ordinarie visning, en riktigt fin fyra med öppen spis. Den andra var en omvisning som hon hjälpte en kollega med som blivit sjuk. Det var ”ett par skidstavar” som ville ta en extra titt på en tvåa. (Anna är från Norrland, allt hon säger har en skidmetafor, det var ett ungt, spensligt par). Anna sprang upp till femte våningen och låste upp för omvisningen och släppte in det unga paret. Därefter sprang hon ned till andra våningen för att hantera sin egentliga visning.

Efter ungefär 7 minuter hörs ett gallskrik i trapphuset, sedan två gallskrik till. Alla gallskriken kom från olika personer. Efter ytterligare en minut står det unga paret inne hos Anna på visningen med uppspärrade ögon. De hade tyckt att det luktade ”instängt” i rummet och dragit ifrån gardinerna för att öppna fönstret.

I ögonvrån ser de då hur överkastet på den knöliga sängen rör sig. Plötsligt hoppar en man upp och gallskriker, de unga tu gallskriker i kör och springer sedan för livet ned till Anna.

Anna ringer ägaren till lägenheten på femman för att varsko honom att han har inbrott.

-Tack, jag vet, sa han. Det var två stora killar men jag lyckades skrämma bort dem. Hur vet du det förresten, det var ju bara tre minuter sedan…

Det visade sig att säljaren varit ute och festat natten innan. Kommit hem framåt fem och krupit under överkastet och helt glömt att han sagt ja till omvisning kl 12:00 på söndagen. Då blir han väckt av ”inbrottstjuvarna” som rör sig i lägenheten. Efter några minuters bakfullt resonerande med sig själv kastar han sig livrädd ur sängen och gallskriker för att skrämma ”tjuvarna” och det lyckades han verkligen med.

Hur det gick? Skidstavarna ratade lägenheten, men Annas kollega sålde den senare i veckan till en ”pistmaskin”.

 

Till salu-skylt t vElaka mäklaren – Jag jobbar som mäklare i en större stad i Sverige. Här berättar jag sanna historier om min och mina kollegors vardag.

 

 

 

(foto: Nico Paix, https://www.flickr.com/photos/aerosolhalos/)