De 7 vanligaste misstagen vid homestyling

Att flytta kan vara förknippat med mycket stress. Homestyling inför visningar är viktigt, men fällorna är många. Egrannar hjälper dig att undvika de vanligaste misstagen.

Malin Gavenas har mångårig erfarenhet av homestyling och inredning. I företagen Storey Interior och MIGdesign hjälper hon kunder både i Sverige och utomlands.

Malin Gavenas
Malin Gavenas, homestylingexpert

– Det absolut viktigaste att tänka på är det första intrycket. Folk som kommer på visningar granskar varje detalj, så glöm inte bort att vara noggrann redan i hallen, säger Malin Gavenas.

De 7 vanligaste misstagen vid homestyling, enligt Malin Gavenas:

  1. Att man städar undan för mycket. Vid städning är det lätt att tar i lite för mycket, men det är viktigt att hitta balansen. Det får inte bli för kalt, då försvinner hemkänslan.
  2. Att man sprider ut istället för arrangerar. Ljus och blommor är fint, men var noga med hur du placerar dem. Centrera istället för att sprida ut, annars riskerar det att bli för plottrigt.
  3. Att onödiga sladdar syns. Ligger det en onödig sladd från tv:n och skräpar? Ta bort den, det kan ge ett slarvigt intryck.
  4. Användning av fel lampor. Undvik lågenergilampor, det ger ett gult ljus som ser hemskt ut, både på bild och i verkligheten.
  5. Att man glömmer bort kylskåp och ventiler. Efter flera år i samma lägenhet är det lätt att bli hemmablind. Tänk på att rensa ur kylskåpet, inte minst för luktens skull, och att rensa ventiler.
  6. Att man tar bort mattor och gardiner. Mattor ramar in en soffgrupp på ett fint sätt. Om du inte tycker att mattan funkar, försök att hitta en som passar bättre snarare än att ta bort den helt. Behåll också gardinerna, om de tas bort kan lägenheten ge ett kalt intryck. Om gardinerna är för mörka – byt till ett par ljusa istället. Det är viktigt inte minst under vintermånaderna.
  7. En fullproppad bokhylla. En bokhylla blir som en tavla för besökarna och även här är det lätt att bli hemmablind för papper och prylar som sticker ut. Ta bort böcker och ställ i ordning snyggt.