Nästan 80 procent lånar ut verktyg till grannen

Många som bor i bostadsrätt utnyttjar sin semester till att renovera hemma. Renovering har blivit ett hett samtalsämne i många föreningar, vilket bidrar till ökad grannsamverkan. Nästan 80 procent av hemmafixarna har lånat ut verktyg till en granne, visar en ny undersökning av bygg- och trädgårdskedjan Hornbach.

Sommaren är här med besked och många utnyttjar ledig tid till att renovera och fixa hemma. Hela 89 procent använder sin semester till att utföra bygg-, renoverings-, eller trädgårdsprojekt, enligt en undersökning gjord av bygg- och trädgårdskedjan Hornbach där drygt 1 000 personer har intervjuats. Framför allt handlar det om målning och tapetsering.

– Många ser hemmaprojekt som en given del av sommaren och det är jätteroligt att så många utför projekten på egen hand. Det är dessutom ett perfekt sätt att umgås, och inte enbart med sin närmaste familj, säger Andreas Larsson, tillförordnad marknadschef på Hornbach, i ett pressmeddelande.

Renovering är alltså ett hett samtalsämne i många bostadsrättsföreningar och det är inte ovanligt att grannar lånar verktyg av varandra för sina projekt. 76 procent av hemmafixarna har lånat ut verktyg eller trädgårdsredskap till en granne. En trist detalj är dock att 41 procent har fått tillbaka grejerna i sämre skick eller inte alls, visar undersökningen.