Så ska du inreda i höst

Efter en lång sommar innebär hösten en nystart. När varma dagar utomhus byts mot kalla dagar inomhus är vi många som fräschar upp bostadsrätten. Men vilka trender gäller i höst?

En rekordvarm sommar närmar sig slut och med det återgången till vardagen, förhoppningsvis med en rejäl energiinjektion. Varför inte lägga kraften på att inreda lägenheten på nytt?

Enligt bygg- och trädgårdskedjan Hornbach är en rådande trend att tapetsera ett helt rum med samma tapet och att tapeten inte bara täcker väggen, utan även taket.

– Vem har sagt att tapeter bara ska vara på väggarna? I det naturnära hemmet förvandlas rummet till en grön oas med hjälp av en bladmönstrad tapet i taket till exempel, tipsar Weronica Lundgren, marknadschef på Hornbach, i ett pressmeddelande.

Hornbach lyfter fram tre heta inredningsstilar inför hösten:

City Comfort – raka linjer och tydlig struktur med minimalism som grund.
Nature Relax – familjevänlig inredning med fokus på khakigrönt och ljus sand- och jordfärger.
Deco Modern – metallbaserad stil med koppar och brons i badrum och vardagsrum. Grått och beigt i olika nyanser blandas med pianosvart.

Men för den trendkänslige finns det fler källor att inhämta inspiration från. Bilden om vad som gäller i höst verkar inte vara helt enhetlig.
Under den pågående Formex-mässan i Stockholm presenteras en trendutställning sammanställd av designern Jan Rundgren. Utställningen konstaterar att det finns flera parallella stilar inför hösten, men samtliga med nordiska inslag. Skandinaviska produkter är med andra ord inte bara stort ute i världen utan även i Skandinavien. Även renässansen verkar ha fått en renässans, enligt utställningen. Läs mer här.

Dessutom bekräftar Formex-mässan att hållbarhet fortsätter att vara en stark trend.