Här är rummet vi hatar mest

Här är rummet vi hatar mest

Vad stör du dig mest på i hemmet? Toaletten? Köket? Eller kanske sovrummet? Enligt en Sifo/Kantar-rapport, beställd av Skanska, stör vi svenskar oss på för lite förvaringsutrymme, opraktiska planlösningar, synliga sladdar, ingen plats för källsortering och slitna ytskikt.

Men vilket rum är då värst? Allra flest, 23 procent, anser att hallen är värst. En bra bit ner, på 13 procent, finner vi toaletten, följt av tvättstuga och klädkammare.

– Dåliga förvaringslösningar och opraktisk planlösning är något som många stör sig på i sina hem. En genomtänkt planlösning kan vara avgörande inför ett bostadsköp, särskilt i storstäderna där bostadspriserna är höga. Bostäderna har blivit mindre till ytan och då är faktorer som förvaringsmöjligheter och planlösning extra viktiga, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem, i en kommentar.

 

Foto: Mostphotos

Om författaren

Jakob Stenberg

Jakob är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar