Klimatet påverkar bostadsköpet

Miljö och klimatfrågor diskuteras allt flitigare och bostadsmarknaden är inget undantag. Enligt en undersökning från Nordea vill fyra av tio kunna välja ett grönt bolån. Dessutom anser sju av tio svaranden att det är viktigt att en ny bostad är klimatsmart när det gäller exempelvis energiförbrukning och materialval.

– Checklistan inför att köpa en bostad kompletteras nu med nya och aktuella miljöfrågor. Det är spännande att kvinnor och unga går i bräschen för nya sätt att bedöma bostad och bolån. Det bådar också gott inför framtiden att de unga har ett stort intresse för klimatsmarta bolån och driver på utvecklingen mot fler miljöcertifierade bostäder samtidigt som de unga självklart är intresserade av så bra lånevillkor som möjligt. Att ta sig in på bostadsmarknaden är tufft i sig och då kan ett bra bolån underlätta, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea, i en kommentar.

 

 

Foto: Mostphotos