Detta måste BRF-styrelsen ordna innan semestern

Sommar, sol och lata dagar. Men det finns saker som är viktiga för styrelsen att ordna innan semestern kan börja. ”Skapa en lista med viktig information så att alla medlemmar vet vem de ska kontakta vid exempelvis vattenläckor eller stopp i avloppet”, säger Morgan Björklund på SBAB.

Den som bor i bostadsrätt måste veta vem den ska kontakta om något akut händer och vilka regler som egentligen gäller kring grillning på balkongen och andrahandsuthyrningar.

– Det är bra om styrelsen har alla bitar på plats innan de går på semester, säger Morgan Björklund, försäljningschef Brf på SBAB, i en intervju på bankens hemsida.

Om alla vet vilka regler som gäller så slipper styrelsen svara på samma fråga flera gånger. Lättillgänglig information minskar även risken för arga lappar i trapphuset och ökar därmed trivseln i föreningen.

– Skapa en lista med viktig information inför sommaren så att alla medlemmar vet vem de ska kontakta vid exempelvis vattenläckor eller stopp i avloppet. Bestäm även vem som ska ha ansvar för kontakt med banken och förvaltaren. Säkerställ också att alla i styrelsen har rätt behörigheter för att vara i kontakt med bank och förvaltare, fortsätter han.

Foto: Mostphotos