Var fjärde oroar sig för inbrott i sommar

Var fjärde oroar sig för inbrott i sommar

70 procent av svenskarna vidtar åtgärder innan de reser bort för sommaren, nästan hälften gömmer värdesaker någonstans i hemmet och var fjärde är orolig för inbrott under semestern. Det visar en ny Demoskopundersökning som genomförts på uppdrag av SSF Stöldsskyddsföreningen.

Och till viss del är oron befogad; förra året begicks 1500 inbrott under juli månad.

–  Jag rekommenderar att skaffa ett säkerhetsskåp till hemmet för att verkligen minimera risken att bli av med sina värdesaker vid ett eventuellt inbrott, men också för att slippa vara orolig, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen, i en kommentar.

SSF Stöldsskyddsföreningen tipsar även om att skaffa digital brevlåda, inte städa för noga, skaffa timers till utebelysning och att hjälpa dig själv och grannar genom grannsamverkan.

Om författaren

Jakob Stenberg

Jakob är journalist och skriver om brf:er, bostadsfrågor och ekonomi.

Relaterade artiklar