Lärde sig Egrannar på en kvart

Kim Hultén arbetar som projektchef på Bonava Sverige, ett företag som jobbar med bostadsutveckling. Han behövde skapa en hemsida för en förening i en ny fastighet de byggt i Uppsala och valet föll på Egrannar. ”Jag fick koll på hur det fungerade på 15 minuter”.

Bonavas bygge Kvarntornen i Uppsala slutfördes under hösten förra året. Inflytt skedde i oktober till december. Kvarntornen består av två elvavåningshus som är sammanbyggda upp till tredje våningen där taket är en 500 kvadratmeter stor japanskinspirerad park. I fastigheten finns bostäder, butiker och en sushirestaturang. Bonava var i behov av en hemsida till den nybildade bostadsrättsföreningen. En anledning var att företaget ville kommunicera med personerna som skulle flytta in i fastigheten på ett smidigt sätt.

– Jag tänkte att vi skulle bygga en sida själva, men tänkte sedan att det vore lättare om det fanns en färdig tjänst. Jag sökte runt på nätet och hittade Egrannar, började testa själv och på 15 minuter hade jag bra koll på hur det fungerade, säger Kim Hultén, projektledare på Bonava.

Sagt och gjort. Kim Hultén registrerade en sida till föreningen Kvarntornen på Egrannar.

– Det var enkelt att registrera alla som skulle flytta in och på så sätt kunde vi kommunicera med dem om sådant som gällde inflytt i fastigheten.

Den nybildade styrelsen och föreningens medlemmar började nästan på en gång använda sidan för att kommunicera med varandra.

– När vi bygger nya områden vill vi att de boende ska ha en bra kommunikation med varandra. När de får en sådan här kommunikationsplattform får de verkligen en möjlighet att lära känna vandra bättre, säger Kim Hultén.

I och med att alla hade flyttat in i den nya bostadsrättsföreningen behövde Bonava lämna över ansvaret för sidan på Egrannar till styrelsen. Enligt Kim Hultén fungerade överlämningen smidigt.

Det var en av de boende som var intresserad av att ta över driften. Jag satte mig ned med honom och på 30 minuter hade vi gått igenom hur han skulle sköta hemsidan. Den nya styrelsen tog över sidan och började använda den direkt.