Så fixar du föreningens EM-tips

Den skulle ha gått av stapeln redan förra sommaren, men pandemin satte krokben för herrarnas EM-turnering. Nu är det dock dags och Sverige är ett av 24 lag som ska göra upp om titeln. Sverige möter i tur och ordning Spanien, Slovakien och Polen.

Pandemin är som bekant inte över och flera restriktioner begränsar möjligheterna för stora fester och gemensamma matchvisningar. Men låt inte det stoppa er – varför inte starta ett EM-tips i föreningen?

Börja med att kolla av intresset i föreningen, på er internsida eller på Facebook. Om EM-feber råder kan ni dra igång tipset. Då fotbollsintresset kan variera är det enklast att be alla deltagare gissa vilket lag som vinner turneringen, swisha en symbolisk summa och ange namn.

Finalen spelas 11 juli, förhoppningsvis kan ni fira triumfen gemensamt i bostadsrättsföreningen framåt hösten?

Den mer ambitiöse kan lägga in fler variabler i tävlingen: Vem gör flest mål? Hur långt går Sverige? Vilken svensk gör flest mål?

Om betting inte är något för er, varför inte skapa ett EM-quiz i era gemensamma kanaler? Vinsten kan bli något gott att dricka och äta på innergården när restriktionerna tillåter.

Här kommer några quizfrågor för att komma igång:

Vilken är Sverige bästa placering i ett herr-EM?
1. Guld           X. Silver          2. Semifinal
(Rätt svar: Semifinal, i hemma-EM 1992)

Vilket land är regerande Europamästare?
1. Frankrike    X. Portugal      2. Tyskland
(Rätt svar: Portugal)

Nästa år är det dags för herr-VM, men i vilket land spelas turneringen?
1. Qatar          X. Ryssland    2. USA
(Rätt svar: Qatar)