Brf sålde garageplatser – drog in miljoner

För några år sedan hade bostadsrättsföreningen stora skulder och styrelsen funderade på hur de skulle hantera dem. Lars Lundin, som bor i fastigheten, hade fått nys om möjligheten att omvandla sina parkeringsplatser till garagerätter och styrelsen godkände beslutet, skriver Tidningen Mitti Södermalm.

– Vi hade inte en aning om hur vi skulle prissätta platserna, men vi gjorde en teoretisk beräkning utifrån en som såldes på Östermalm för 800 000 kronor. Det lät sanslöst mycket, så vi tog ned den siffran lite, säger Lars Lundin till tidningen.

Beslutet skulle visa sig bli en kassako för föreningen.

– Föreningen har fått in nära 20 miljoner kronor. Vi har kunnat investera i bergvärme och fasadrenoveringar, och vi har sänkt vår månadskostnad med 25 procent, säger han till Mitti Södermalm.