Rekordnoteringar: Här ökar bostadspriserna mest

Bostadspriserna når rekordnivåer på flera platser i landet. Länet med den största ökningen har haft en ökning med 15 procent de senaste tre månaderna.

Priset på bostadsrätter går fortsatt uppåt, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. På flera platser i landet är noteringarna uppe på rekordnivåer. Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling, menar att boendet har blivit viktigare för svensken under pandemin, även om osäkerheten växer.  

– På helårsbasis har priserna gått upp med 6 procent för bostadsrätter, vilket innebär att vi nu på flera håll i landet har rekordnivåer. Framåt tror jag att det är viktigt att vi har respekt för att de nya restriktionerna och osäkerheten i världen tillfälligt kan påverka marknaden, i ett pressmeddelande.

Bostadspriserna stiger mest i Värmland. De senaste tre månaderna har priserna i länet ökat med 15 procent, visar statistiken.

– Värmlänningarna fortsätter att prioritera sitt boende, och trots ett lågt utbud görs det många affärer, säger Thobias Green på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande, rapporterar SVT.