40 inbrott om dagen i sommar – så skyddar du dig

De nya reserestriktionerna lär innebära att många svenskar lämnar sina hem och reser ut i landet under sommaren. Förra sommaren begicks närmare 40 inbrott om dagen i Sverige under juli och augusti. Region Stockholm, Region Syd och Region Bergslagen var värst utsatta, enligt SSF Stöldskyddsföreningen. Mätningen visar även att var fjärde svensk är orolig för inbrott under semestern.

Så, inför avresan kan det vara bra att tänka på några saker för att vara steget före tjuven.
– Förutom att delta i Grannsamverkan rekommenderar jag att skaffa ett ordentligt säkerhetsskåp till hemmet för att verkligen minimera risken att bli av med sina värdesaker vid ett eventuellt inbrott, men också för att slippa vara orolig, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen, i en kommentar.

Hon tipsar även om att engagera dig i Grannsamverkan, ha certifierade lås på dörrar, skaffa en digital brevlåda och att inte städa för mycket, eftersom det då kan bli tydligt för inbrottstjuven att du är bortrest.

Bild: Mostphotos