Elaka mäklaren: En skräckfylld visning

Tänk utanför boxen, men inte för långt utanför den. Det blev mitt motto efter en ödesdiger visning för några år sedan. Jag skulle visa en mysig sekelskiftesfyra och några timmar innan visningen slog det mig att det var Halloween.

Istället för våra vanliga mäklarsugkarameller köpte jag färgglatt halloween-godis, ett par plastpumpor placerades i fönstren och flera lampor i lägenheten ersattes med tända ljus. Varför inte insupa halloween-stämningen? Fel tänkt. Varför inte sminka mig vit i ansiktet med svart ögonskugga? Ännu mera fel.

Jag insåg ganska snart att mitt infall inte skulle bli succé. Ingen blev rädd av min sminkning, tack och lov, och ingen saknade heller våra vanliga sugkarameller i godisskålen. Men ingen ville heller lägga bud på lägenheten. Min utklädnad var tänkt att lätta upp stämningen, men jag såg snarare ut som en övervintrad emorockare från sent 90-tal. ”Håll dig till rutinerna”, muttrade jag besviket till mig själv när jag tvättade bort sminket på kvällen.