Staden där vi bor allra bäst

Trivs du på din bostadsort? Då går du emot den rådande trenden. Enligt en ny undersökning från Fastighetsbyrån har trivseln minskat rejält sedan 2012, allra mest i Stockholm. Anledningen tros vara bostadspriserna i huvudstaden och att många vill, men inte kan, flytta.

De allra flesta svenskar, 54 procent, trivs däremot bra på sin bostadsort. Mest nöjda är malmöborna.

– Det är intressant att malmöborna är mest nöjda med tanke på att staden får relativt mycket negativ publicitet. Staden har uppenbarligen mycket positivt att erbjuda. Man kan också konstatera att de positiva aspekterna av att bo på en mindre ort, till exempel lugn, natur och billigare bostäder, inte verkar väga tyngre än negativa faktorer, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån, i en kommentar.

Även om malmöborna trivs i sin stad, så är de också de allra mest flyttbenägna, visar undersökningen.

 

Foto: Mostphotos