Prylarna vi helst vill ha i vår bostad

Digitala lås och robotteknologi är ny teknik som många svenskar efterfrågar i sina hem. Det visar en ny undersökning från Skanska, utförd av Kantar Sifo. De tekniska lösningar som främst efterfrågas är smart hemelektronik och inbyggda ljudsystem, främst bland unga bostadsinnehavare.

– I takt med att tekniken utvecklas och erbjuder fler möjligheter kommer även krav på andra typer av tjänster att efterfrågas. Ett möjligt scenario skulle kunna vara att bostadsutvecklare även knyter till ett visst serviceutbud till bostaden. Det skulle kunna förändra bostadsutvecklarens roll till att på sikt blir mer av en livsstilsleverantör, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem, i en kommentar.

Däremot är intresset betydligt svalare för röststyrda assistenter, något som bara tre procent av de tillfrågade efterlyser.

Topp-fem prylarna vi vill ha hemma:

  1. Smart hemelektronik, ex. fjärrstyrd belysning
  2. Digitalt lås och larm som kan styras på distans
  3. Robotteknologi, ex. dammsugare eller gräsklippare
  4. Spisvakt med automatisk avstängning
  5. Inbyggt ljudsystem, ex. Sonos eller Bose

 

 

Foto: Mostphotos