Så vill vi INTE ha det i framtiden

AI, delningsekonomi och digitalisering. De tekniska framstegen går fort och saker som lät främmande för några år sedan, är idag vardagsmat. Självkörande bilar, sociala medier och tusentals bilder på en telefon, var science fiction för bara tjugo år sedan.

Men i denna sköna nya värld finns det även gott om irritationsmoment. Det visar en ny undersökning från Sveriges BostadsrättsCentrum, som har låtit svenskarna spekulera fritt om vilka som kan vara framtidens störningsmoment bland grannarna.

De fem sakerna som vi lär störa oss mest på är:

1. Felsortering i det automatiska soprummet
2. Störande ljud från maskin- och robottjänster
3. Grannar som laddar elbilen i det gemensamma garage
4. Grannens drönare
5. Grannens kompost luktar illa

Att soprummet toppar listan är kanske inte så överraskande. Redan idag anses det utrymmet vara det mest svårhanterade i hust.

– Sköts inte sopsorteringen är det svårt att kartlägga vem det är i huset som missköter sig. Gäller det  andra störningsmoment där du vet vem det är kan det i första hand vara bäst att tala med personen i fråga. Om detta inte hjälper bör du dock kontakta styrelsen som får ta problemet och samtalet vidare. Fungerar inte det heller är nästa steg att förening skickar en varningsskrivelse till grannen, säger Monika Jukic, Chefsjurist på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum, i en kommentar.

 

 

Foto: Mostphotos