Stigande priser på bostadsmarknaden

Påskhelgen är över och nu drar bostadsmarknaden igång på allvar. Det ökade utbudet av lägenheter är ett trendbrott och bostadsköparna ser mindre osäkerhet, trots varningssignaler, skriver Dagens Industri. Under det första kvartalet i år ökade antalet bostadsrätter med sex procent jämfört med samma period förra året.

Dessutom visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik att bostadsrättspriserna stiger. Under de två senaste månaderna steg bostadsrättspriserna med en procent. Men utvecklingen gäller inte över hela Sverige.

– Priserna på bostäder fortsätter öka med undantag för bostadsrätter i centrala Stockholm och villor i Stor-Göteborg där de är oförändrade sedan förra månaden. Priserna i Malmöområdet fortsätter att öka med månadsuppgång på mellan +2-3% för bostadsrätter och villor. Även bostadsrätter i centrala Göteborg har ökat med +3% senaste månaden. De högsta årstakterna för bostadsrätter med +10% eller mer hittar vi i centrala Göteborg, Stor-Göteborg, centrala Malmö och Stor-Malmö. Samma höga årstakt för villor återfinner vi i Stor-Göteborg och Riket exklusive storstadsområdena, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik, i en kommentar.