Så mycket stjäls ur våra hem

800 miljoner kronor. Så mycket stals ur svenska hem under förra året. Det visar en ny undersökning från försäkringsbolaget If.

För sex år sedan kostade det genomsnittliga inbrottet hos en If-kund drygt 22 000 kronor, idag är motsvarande siffra 26 300 kronor.

– Vi vet inte exakt varför det ser ut så, men en anledning kan vara att vi skaffar oss allt fler dyra prylar. Har du flera smarta mobiler, mer än en surfplatta och en nyare TV hemma ökar självklart värden på tjuvens byte, säger Caroline Uliana, informationschef på If, i ett uttalande.

En tänkbar anledning, enligt If, är att vi svenskar idag har mer dyrbara ägodelar i våra hem. If:s lista över saker som stjäls vid bostadsinbrott toppas av smycken, klockor, kontanter, silverföremål och datorer.

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet över förra året klarades bara fyra procent av bostadsinbrotten upp.