Brf + kräftskiva = succé!

Augusti är kräfttider. Varför inte anordna en kräftskiva med bostadsrättsföreningen? Egrannar hjälper er att fixa den perfekta kräftskivan.

Rent formellt skedde kräftpremiären redan den 6 augusti, men egentligen är hela augusti kräftmånad. Många bostadsrättsföreningar anordnar kräftskivor, men hur gör man för att fixa den perfekta kräftskivan? Vi frågade experterna.

Kräftor
Foto: MarcinS

Pia Arvidsson på Grapevine ger oss sex bra tips för att lyckas:

  1. Inbjudan. Skicka ut den i god tid, gärna innan sommarledigheten.
  2. Dukning. Använd en fin pappersduk då kräftor lätt blir kladdiga. Ställ fram skålar med ljummet vatten och citron för att tvätta händerna. Och givetvis – roliga hattar.
  3. Krydda din egen snaps. Använd gamla flaskor och fyll med ringlat citronskal och kvistar av kryddor, fyll därefter på med brännvin. Men glöm inte de alkoholfria alternativen.
  4. Snapsvisor. Att sjunga är ett måste. Gör ett eget sånghäfte, som också kan fungera som ett fint underlägg.
  5. Tillbehör. Servera gärna något varmt innan kräftorna, gärna en klassisk paj gjord på Västerbottenost. Baka bröd, fixa aioli eller varför inte inspireras av den amerikanska söder? Där uppskattas kräftor lika mycket som hos oss, men tillbehören är andra. Tänk rökigt och New Orleans.
  6. Lekar. Varför inte göra en tipspromenad innan middagen? Kanske med frågor om bostadsföreningen?

Även sajten kokaihop.se har tagit fram en guide inför kräftskivan.
Så, vad är det allra viktigaste att tänka på?
– Ska jag ge ett enda tips till kräftskivan är det helt klart att satsa på bra kräftor. Det säger ju sig självt. På kräftskivan är det kräftorna som ska stå i centrum. Hellre få men bra kräftor, än många och dåliga kräftor, säger Josefine Manderholdt på kokaihop.se.

För fler tips och recept:
Grapevine
Kokaihop