Byggande och ombildningar ökar

Det händer saker på den svenska bostadsmarknaden och utvecklingen går fort. Förra året ökade bostadsbyggandet med 46 procent jämfört med 2012. Även antalet ombildningar ökade rejält under förra året.

31 000 lägenheter började byggas under 2013, visar preliminära siffror från Statistiska Centralbyrån. Det innebär en ökning jämfört med 46 procent jämfört med 2012 då 21 294 lägenheter började byggas. Majoriteten av byggandet sker i storstadsregionerna, lite mer än 16 000.

Även ombildningarna till bostadsrätter fortsätter att öka. Totalt tillkom 6 403 lägenheter i 217 nya bostadsrättsföreningar. När det gäller lägenheten är det en ökning med 16 procent jämfört med året innan, enligt en undersökning från hittabrf.se. Stockholm toppar listan, följt av Luleå.

Läs mer om undersökningarna:

Rejäl ökning av bostadsbyggandet under 2013
Ombildningar fortsätter att öka