Så lyckas ni med kräftskivan

Kräftskivesäsongen är här. Innan kvällarna blir alltför mörka är det kräfttider. Varför inte anordna en kräftskiva i bostadsrättsföreningen?

Kräftskivepremiären gick av stapeln den sjunde augusti, men brukar pågå ända till slutet av september – så än är det gott om tid för att samla grannarna för slurpande och sjungande.

Såhär lyckas ni med kräftskivan:

  1. Inbjudan. Skicka ut den i god tid, men om du är sent ute så funkar det att sätta upp en lapp i trapphuset. Antagligen är många sugna på fest efter en lång och lugn semester.
  2. Dukning. Använd en fin pappersduk då kräftor lätt blir kladdiga. Ställ fram skålar med ljummet vatten och citron för att tvätta händerna. Och givetvis – roliga hattar.
  3. Krydda din egen snaps. Använd gamla flaskor och fyll med ringlat citronskal och kvistar av kryddor, fyll därefter på med brännvin. Men glöm inte de alkoholfria alternativen.
  4. Snapsvisor. Att sjunga är ett måste. Gör ett eget sånghäfte, som också kan fungera som ett fint underlägg.
  5. Tillbehör. Servera gärna något varmt innan kräftorna, gärna en klassisk paj gjord på Västerbottenost. Baka bröd, fixa aioli eller varför inte inspireras av den amerikanska söder? Där uppskattas kräftor lika mycket som hos oss, men tillbehören är andra. Tänk rökigt och New Orleans.
  6. Lekar. Varför inte göra en tipspromenad innan middagen? Kanske med frågor om bostadsföreningen?