Så funkar sommarstyrelsen

Sommaren innebär välförtjänt ledighet, men bostadsrättsföreningens styrelse bör hålla koll på några grejer även under årets varmaste månader.

Här är det viktigaste att hålla koll på för sommarstyrelsen:

  • Se till att det finns gripbara personer i styrelsen hela sommaren. Det är viktigt att medlemmarna kan få tag på styrelsen om det händer något. Det gäller att göra någon form av joursystem, allt kan inte falla bara för att en person är på semester.
  • Dokumentera och se till att nödvändig information finns tillgänglig för den som är på plats. Det kan handla om kontakter till rörmokare, reparatörer och så vidare. Det är även viktigt att det går att få tag på någon i styrelsen som vågar lämna besked om medlemskap i föreningen, andrahandsuthyrningar och så vidare.
  • Dubbelkolla om någon medlem planerar att hyra ut sin lägenhet under sommaren och vad som gäller för det.