Handbok guidar föreningen genom vår och sommar

Äntligen är våren här. För bostadsrättsföreningar innebär det stämmotider, vårstädning och förberedelser inför sommaren. Till exempel är det dags att kontrollera statusen på stuprör och hängrännor. Slarv med detta kan bli dyrt och leda till översvämningar och skador på fasaden. Missa inte Egrannars handbok över vad som behöver göras under vår och sommar.

Egrannar har tagit fram en handbok för bostadsrättsföreningar inför våren och sommaren. Under våren finns det en hel del som föreningen bör ta tag i.

Dessutom är det hög tid att säkra upp mot ohyra, inbrottstjuvar och brandolyckor. I handboken finns det handgripliga tips samt information om vilka regler som gäller vid exempelvis grillning, renovering och underhåll av lekplatser och balkonger.

Vad måste föreningens styrelse tänka på inför sommaren? Egrannar listar de viktigaste sakerna. En viktig sak är att medlemmarna kan få tag på styrelsen om det händer något. Det gäller att göra någon form av joursystem, allt kan inte falla bara för att en person är på semester.

Ladda ned vårhandboken här

Foto: Flickr.com(Susanne Nilsson)