Nu får råttorna konkurrens – av mössen

Att råttorna gärna besöker våra hem under hösten vet nog de flesta. Få blir nog överraskade att mössen gör samma sak. Mössen har låg ämnesomsättning och behöver mer näring när kylan kommer, vilket innebär att de små djuren vill ta sig in i våra hem. Men det vill inte vi.

Anticimex har tagit fram en tipslista med båda enkla och svåra metoder för att hålla borta mössen. Vi börjar med de enkla:

– Gör omgivningen runt huset mindre attraktiv genom att ta bort buskar, högt gräs och bråte intill fasaden så de inte har någonstans att gömma sig. Täta också eventuella hål och förse möjliga ingångshål med nät, säger Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex, i en kommentar.

Om inte det funkar får du försöka med de svårare tillvägagångssätten.

– Se till att rörgenomföringar under exempelvis diskbänk är tätade. De tar sig inte sällan upp via avlopp från diskbänken, så kontrollera från tillpassningen och upp. Har en mus kommit så långt är det en enkel match för den att gnaga sig ut och härja fritt, säger Håkan Kjellberg och tipsar även om att hålla koll på vindsutrymmen.

 

Bild: Most photos