Nu är trädgården viktigare än köket

Fyra av tio svenskar funderar på att flytta från sin nuvarande bostad. Trädgårdstrenden börjar nu även märkas i vårt boende. En ny Novusundersökning visar att bra utomhusytor är den viktigaste funktionen i ett nytt boende.

– Det finns en tydlig trädgårdstrend och vår mäklare märker att det är väldigt stark efterfrågan på bostäder med fina trädgårdar och balkonger som går att inreda och odla på. Köket har fortfarande en väldigt central roll i svenskarnas hem men har nu alltså fått ge vika för olika typer av uterum, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar också att svenskarna helst vill bo i bostadsrättslägenhet (22 procent), följt av enplansvilla. På sista plats kommer radhus/kedjehus och bostadsrättsradhus (fyra procent).