Så fixar föreningen VM-festen

Gräset är klippt, snart strömmar fansen till arenorna och svenska landslaget är redo. Sommarens stora fotbollsfest, VM i Ryssland, drar snart igång. Början av juni innebär att många fortfarande arbetar så det är som upplagt för en gemensam fotbollsfest i bostadsrättsföreningen. Egrannar hjälper er att fixa en fest som skulle göra Messi stolt.

Om föreningen har en lugn innergård eller något annat gemensamt utrymme kan det med fördel användas som lokal för att skåda spektaklet, givetvis efter att styrelsen har godkänt det. Har ni tillgång till en vit vägg eller ett vitt lakan behövs bara en projektor för att kunna visa matcherna. Annars kan såklart en vanligt tv fungera alldeles utmärkt och ge en mysig retrokänsla.

Mat och dryck då? Sverige möter Sydkorea, Tyskland och Mexiko. Varför inte inleda VM med kimchi och Bi Bim Bap, fortsätta med bayerskt öl och sauerkraut, och avrunda gruppspelet med tortilla och tacos?

Den ambitiöse kan redan nu skapa en grupp för att spela på vem som vinner turneringen. Alla som vill satsar en hundring och vinnaren får hela summan (även om pengarna bör läggas på en gemensam aktivitet eller ett gemensamt inköp till föreningen).

Om ni inte vill spela om pengar passar ett VM-quiz bra för att inleda kvällen. För att komma igång hjälper Egrannar er med frågor för nybörjaren, fotbollsentusiasten och kalenderbitaren.

Nybörjarnivå

  • Vilket land är regerande världsmästare? (Rätt svar: Tyskland)
  • I vilken stad spelas VM-finalen? (Rätt svar: Moskva)
  • Var spelades det förra VM-slutspelet? (Rätt svar: Brasilien)

Fotbollsentusiasten

  • Vilket av följande länder har aldrig vunnit VM: Uruguay, Holland eller England? (Rätt svar: Holland)
  • Har Sverige spelat en VM-final? (Rätt svar: Ja, 1958 mot Brasilien)
  • Hur många lag deltar i VM? (Rätt svar: 32)

Kalenderbitaren

  • Hur många spelare i det svenska laget spelar i Allsvenskan? (Rätt svar: Ingen)
  • Hur många VM-mål har Zlatan Ibrahimovic gjort? (Rätt svar: 0)
  • Vilken målvakt har hållit nollan längst tid i en VM-turnering? (Rätt svar: Italienaren Walter Zenga i VM 1990)

… Eller så gissar ni bara vem som vinner nästa match.