Fler bostadsrätter – men avvaktande marknad

Under den förra månaden var närmare 40 procent av alla bostadsrätter på sajten Hemnet nybyggda. Det visar statistik som nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

– Så som utvecklingen ser ut nu är det möjligt att vi till sommaren kommer att ha en situation där varannan bostadsrätt till salu kommer att vara nyproducerad, eftersom många annonser för bostäder i det befintliga beståndet brukar tas bort då, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Direkt.

Samtidigt fortsätter bostadsmarknaden att vara avvaktande. Det säger Erik Olsson, vd på fastighetsbyrån som bär hans namn. Han räknar med stillastående priser för en tid framöver, en bild som delas av Fastighetsbyrån.

– Generellt är det en ganska låg omsättning med få köp jämfört med vad vi är vana vid, säger Johan Vesterberg, pressansvarig vid Fastighetsbyrån, till nyhetsbyrån.