Elaka Mäklaren – Den fantastiska historien om säljaren i garderoben

Att sälja en människas hem är ett väldigt stort förtroende. För att säljaren och mäklaren ska kunna få ett så bra pris som möjligt behöver säljaren kunna lita på att mäklaren respekterar säljarens integritet. Ja, eller så kan man göra som säljaren på Riddargatan nu i september. Man kan insistera på att inte under några omständigheter lämna mäklaren ensam i lägenheten. Man har ju varit med om att säljaren dyker upp på visningen och låtsas vara spekulant, men den här säljaren var annorlunda. Hans plan, som han även genomförde, var att gömma sig i garderoben under visningarna. Han stod i garderoben som han låst från insidan och lyssnade genom dörren. När det gått en kvart av visningen så kom en av spekulanterna bort till garderoben och ryckte i den låsta dörren. Därefter frågade han mig om jag kunde öppna.

-Ähh nej, jag har ingen nyckel. Vad synd! Säljaren måste glömt låsa upp den!

-Ingen fara, jag kommer tillbaka imorgon kväll på omvisningen och då kanske du har fixat nyckel? Jag vill gärna se hur den ser ut och stor den är.

-Visst sa jag. Inga problem.

PLING! Fem sekunder senare fick jag SMS från säljaren i garderoben. Nej, det går inte att visa garderoben imorgon kväll heller, där skulle ju säljaren vara även imorgon! Var jag dum? Garderoben var 2 kvm och hade hyllor och en klädstång.

PLING! Nytt SMS med bild på insidan av garderoben.

Jag ljög ihop en historia om att jag tagit bilden tidigare och visade spekulanten bilden.

Resten av visningarna, det blev tre sammanlagt, förflöt på samma sätt. Varje gång en spekulant hade en fråga jag inte kunde svara på plingade det till i telefonen med ett meddelande med svaret från säljaren.

Hur det gick? Det blev den dyraste lägenheten per kvadratmeter som sålts i den fastigheten någonsin. Jag är en sjukt bra mäklare, inte billig men sjukt bra.

 

Till salu-skylt t v

Elaka mäklaren – Jag jobbar som mäklare i en större stad i Sverige. Här berättar jag sanna historier om min och mina kollegors vardag.

 

Först publicerad 2014-11-14, Foto: Colourbox