Foto: Colourbox

Kraftig ökning av utbudet på bostadsrätter

Under de senaste månaderna har antalet bostadsrätter ökat kraftigt jämfört med samma tid förra året. Det visar ny statistik från bostadssajten Booli. Antalet bostadsrätter som har varit ute för försäljning har ökat med 35 procent.

– Det handlar både om att fler ”nya” bostäder lagts ut till försäljning, men också att bostäder återpublicerats när de inte blivit sålda på första försöker, eller legat kvar längre än vad vi blivit vana vid, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, till Dagens Industri.

Trenden är tydlig i de tre stora städerna. Under de senaste månaderna har ökning varit störst i Göteborg, följt av Malmö och Stockholm.

Samtidigt har tiden som medianannonsen ligger ute ökat med fem dagar jämfört med samma period 2017 och ligger nu på 19 dagar.

 

Foto: Colourbox