Innovation stoppar pinkande hundar i porten

Hundvännen Örjan Månsson bor och verkar i Stockholms innerstad sedan 20 år tillbaka. För några år sedan märkte han att hundar dagligen kissade i porten till hans kontor. Ofta var det pölar utanför dörren och det rann kiss in på kontorsgolvet.

– När det renoverades i närheten placerades det ut en big bag en bit bort på gatan. Då upphörde problemen, eftersom hundarna gick dit för att uträtta sina behov. Men så fort bagen var borta kom problemen tillbaka, säger Örjan Månsson.

99 procent av alla killar ställer sig mot ett träd när de ska kissa, understryker han.

– Hundar är likadana, det duger inte med en stan, materialet måste vara naturligt. Det är genetiskt. Men i brist på träd i stadsmiljö, kissar hundarna mot det som finns.

Utöver det otrevliga i att mötas av hundurin varje morgon, kan flera typer av husväggar påverkas negativt av hundarnas vanor. Varmt kiss blir till is, som i sin tur kan leda till sprickor i fasaden.
Örjan Månsson insåg att något måste göras. Några googlingar senare insåg han att det inte fanns någon bra produkt på marknaden. Lösningen: att hitta på en egen.

Efter mycket testande fram och tillbaka hade han till slit en konstruktion som fungerade. Succén var omedelbar och han märkte från flera håll att behovet var skriande.
Produkten, Dogstick, har därefter utvecklats till ett platt paket som kan skruvas ihop, i bästa IKEA-stil. Wire och lås ingår.
lås ingår.

Örjan Månsson har fått patent på produkten i Sverige och processer pågår i både EU och USA.

Efter ett år av tester lanseras Dogsticken den fjärde december. I det inledande skedet riktar han sig främst till bostadsrättsföreningar, restauranger med uteserveringar och affärer.

– Den är det ultimata sättet att flytta hundkiss från en port till ett lämpligare ställe, utan några förbud. Det är ett enkelt sätt att förklara för hundägare att det inte är okej att kissa i porten. I dag har jag inte längre problem med hundkiss i porten på kontoret, det var längesedan, säger Örjan Månsson.

 Läs mer om DogStick på www.dogstick.se