Stoppa insekterna!

Våren innebär inte bara att vi människor åter börjar synas på gator och torg. Solstrålarnas ankomst innebär också att insekterna tittar fram igen i våra bostäder. Myror på jakt efter mat, spindlar i sängen och inte minst intensiva getingar kan trots sin storlek, eller brist på densamma, ställa till med problem.

– Är du rädd för getingar eller är allergisk kan du passa på att ta bort boet nu när det är litet. Vet du var getingarna brukar ha sitt bo, kolla på den platsen eftersom det är max en geting igång där nu. Men ta inte bort getingbon i onödan eftersom getingar är nyttodjur som bland annat håller rent från andra mindre insekter samt pollinerar växter, säger Thomas Persson Vinnersten, expert på Anticimex, i en kommentar.

Därför har Anticimex tagit fram en checklista för att det ska bli lättare att hantera insekterna i bostaden. Viktigt är att täta huset, ha rent under matbordet, våttorka golvet regelbundet och placera ut myrdosor.