Foto: Melissa O'Donohue, Flickr.com

Unga vill engagera sig i BRF-styrelsen

Ett vanligt problem i bostadsrättsföreningar är att det är svårt hitta engagerade personer till styrelsen. Men en ny undersökning av Bostadsrätterna ger visst hopp. Nästan hälften av dem som är under 29 år kan tänka sig att gå med i styrelsen i sin bostadsrättsförening.

– Det är roligt att se att en ny generation vill engagera sig. Undersökningen visar att de vill ta ansvar och att de vill påverka sitt boende, säger Ulrika Blomqvist, vd för Bostadsrätterna, i ett pressmeddelande.

Det som framför allt lockar ungdomarna är möjligheten att påverka sitt eget boende och att få mer insyn i styrelsearbetet. Gruppen anser även att de kan tillföra kompetens.

Den vanligaste orsaken till att människor inte vill engagera sig är att det tar för mycket tid och arbete och att ansvaret är för stort, visar undersökningen.

 

Foto: Melissa O’Donohue, Flickr.com