Fortsatt fördel för säljare

Extremt lågt utbud leder till fortsatt höga priser. Det konstateras i Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel, en webbenkät som regelbundet skickas ut till närmare 1000 mäklare över hela Sverige. Den senaste enkäten genomfördes under januaris sista vecka.

Tydligt är att det alltjämt är säljarnas marknad. Även om efterfrågan har sjunkit en aning säljs nya objekt på marknaden väldigt fort. Trenden märks över hela riket i såväl stora, mellanstora som små orter.

– Amorteringskravet har skapat en inlåsningseffekt och nu pratar politikerna om sänkt vinstskatt och även slopat uppskovstak. Och åtgärder för ökad rörlighet är bra. Samtidigt kan förslagen bidra till ökad avvaktan och inlåsning på marknaden tills att det faktiskt händer något konkret, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån, i en kommentar.