Hur förhindra spindlar i hemmet?

En spindel här, en spindel där. När hösten kommer krypande märks spindlarna allt tydligare i våra lägenheter. Att bli av med spindlar kan vara svårt, men det finns knep som håller djuren borta.

Först och främst, spindlarna fyller en viktig funktion. De äter insekter och småkryp och utgör föda för flera andra djur. Undvik därför att döda dem. Men likväl kan det vara obehagligt att ha dallerspindlar, fettspindlar eller skuggspindlar hängandes i hemmet.

– Det är ganska svårt att förebygga och sanera spindlar men det finns några saker du kan göra för att minska dem inomhus. Täta springor och sprickor vid fönster och dörrar för att försvåra för spindlar och andra kryp att ta sig in. De finns ofta i springor, bakom lister och på andra trånga ställen, så där bör du försöka komma åt och dammsuga, säger Thomas Persson Vinnersten, biolog på Anticimex, i ett uttalande.

 

Anticimex bästa tips för att undvika spindlar i hemmet:

  • Täta springor och sprickor vid fönster och dörrar så att de inte kan ta sig in
  • Ta bort hög vegetation och bråte intill husväggarna
  • Släck fasadbelysningen vår och höst
  • Städa längs lister, bakom element och i trånga utrymmen
  • Håll rent och torrt inomhus.