”Egrannar gör det enkelt för nästa webbansvarige att ta över”

Knut-Eric Persson är webbansvarig i brf Malmen i Lycksele. Han registrerade en sida på Egrannar före jul och berättar att det gick snabbt att komma igång. Det tack vare att tjänsten är så lätt att använda.

Hur kommer det sig att ni började använda Egrannar?

 Styrelsen ville att jag skulle titta på hur vi kunde göra en hemsida. Jag har gjort det förut. Men då letade jag runt på nätet och hittade Egrannar.

– Tjänsten verkade vettig, särskilt eftersom man inte behöver fixa så mycket själv. Det är så lätt att jobba i systemet att när jag inte längre ansvarar för sidan kan någon annan bara ta över.

Hur gjorde ni för att få medlemmarna att komma igång?

– Det jag gjorde först var att gå runt i husen och berättade om sidan och bad om att få deras e-postadresser. Efter det har jag påmint våra medlemmar om att de ska registrera sig igen. Då har jag tryckt på fördelen med att kunna kommunicera med resten av föreningen, genom att skriva på anslagstavlan. Efter jag sagt det har ännu fler registrerat sig.

Vilken respons har du fått?

–Jag har bara fått positiv respons från dem som jag har pratat med.

Vilken funktion är populärast?

 Vi använder främst sidan för att dela information med medlemmarna i föreningen. Men annars är bokningsfunktionen populär. Vi har en samlingslokal som man kan boka via hemsidan.

– Sen brukar jag ladda upp bilder på sidan. Jag har bland annat tagit bilder från arrangemang som vi haft i föreningen som loppmarknad och surströmmingskalas.